Читај ми!

Poslanici o Toniju Bleru i lobistima iz SAD

Poslanici DS-a zatražili su od Vlade Srbije informaciju o angažovanju nekadašnjeg britanskog premijera Tonija Blera, kao i drugih firmi za konsalting tokom mandata aktuelne vlade, a poslanici SNS-a su upitali da li je u periodu vlade Mirka Cvetkovića angažovana lobistička agencija iz SAD, čiji je vlasnik Albanac, a za lobiranje za srpske interese.

Na pitanje demokrata o agnažovanju Tonija Blera i drugih firmi za konsalting naprednjaci su uzvratili pitanjem o angažovanju "izvesne lobističke agencije iz SAD", kao i da li je toj agenciji, čiji je vlasnik Albanac Šćip Osmani, plaćeno million evra da lobira za srpske interese.

"Da li je sproveden postupak javne nabavke, a ako nije koje su reference te agencije da joj mi damo milion dolara građana Srbije. Ako je tačno da je angažovana ta agencija kakvi su efekti bili po Srbiju", pitao je poslanik SNS-a Veroljub Arsić.

Upitao je i "kakvo je zdravstveno stanje" onih koji su za lobiranje za srpske interese angažovali Albanca.

Poslanica DS-a Aleksandra Jerkov rekla je da je neophodno da Vlada Srbije parlamentu dostavi informacije u vezi sa angažovanjem Blera, ali i o angažovanju svih agencija, preduzeća, pravnih i privatnih lica od 2012. do 2015. godine, a koje su bile angažovane za konsalting.

Uz napomenu da na većinu pitanja do sada nije dobijala odgovore, Jerkov je rekla da je to bio slučaj i sa informacijom o angažovanju firme koja je radila konsultantske poslove za Vladu Srbije vezano za događaj "Serbia investment" u Londonu prošle godine.

"Moje pitanje za Vladu Srbije odnosi se na period od 2012. do 2015. godine i tražim da se odgovor ne odnosi na period pre 2012. godine, da poruka u odgovoru ne bude - vi ste bili još gori", rekla je Jerkov.

Poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović upitao je ministarku građevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović koliko je zaposlenih u njenom ministarstvu, koliko imaju službenih automobila, kolika je bila njihova kilometraža u 2014. godini i koliko je iz tog ministarstva uplaćeno u budžet preduzeća "Putevi Srbija" na ime putarina.

"Voleo bih da ministarka da jasan i precizan odgovor koliko je kilometara pređeno i koliko je uplaćeno da se ovde više ne vodi besprizorna kampanja protiv narodnih poslanika", rekao je Jovanović.

I u skupštinskom holu polemisalo se da li poslanici treba da plaćaju putarinu.

Skupština Srbije je danas, uz himnu "Bože pravde" i svečanu gardu Vojske Srbije na ulazu, započela prolećno zasedanje.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво