Читај ми!

Tadić: Ekonomski pokazatelji katastrofalni

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Bris Tadić ocenio je da su ekonomski pokazatelji u Srbiji katastofalni, da je neophodno napraviti kompletnu reoganizaciju investicione politike i podstaći i domaće i strane investitore.

Tadić je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao da je investiciona politika ove Vlade katastrofalna i da je u vreme Vlade Mirka Cvetkovića bilo tri puta više investicija, prenosi Beta.

Predsednik SDS-a istakao je da sadašnja Vlada treba da prestane da se hvali tuđim investicijama i da dovede nove investitore.

Prema njegovim rečima, razgovori sa kompanijom "Svarovski" u vezi sa premeštanjem dela proizvodnog pogona iz Kine u Srbiju započeti još 2010. godine, da su u to vreme u Srbiju došli i "Jura" i "Fijat", ali i mnogi drugi koji "danas predstavljaju srce privrednog sistema".

Tadić je kazao da je SDS podržala mere štednje Vlade na kratki rok, jer će na duži rok te mere zemlju uvesti u "neprekidni problem, začarani krug, ne obezbeđujući rast bruto društvenog proizvoda".

Potpredsednik SDS-a Goran Radosavljević smatra da fokus ekonomske politike treba da bude na razvoju, a ne na štednji i dodao da ova vlada nameće nove poreze i akcize, ali da to ne može da traje večno.

"Cilj priče o povećanju privrednog razvoja je smanjenje deficita, ali kroz povećanje prihoda. Budžet nećete napuniti tako što ćete privredi koja je u lošem stanju nametati dodatne poreze", rekao je Radosavljević.

Naveo je da je jedan korak ka privlačenju investitora i digitalizacija administracije, nakon čega će i biti realno brzo izdavanje dozvola i dodao da je potrebna reforma javne uprave, kojom bi radna mesta bila reorganizovana i ljudi zaposleni na mestima na kojima ima potrebe za dodatnim ljudima.

Radosavljević je pojasnio da je u ovom trenutku jedno od rešenja "dinarizacija privrede", odnosno da država emituje dinarske obveznice preko bankarskog sektora bio usmeren na finansiranje privrede, odnosno gde bi privrednici mogli da uzimaju dinarske kredite.

U SDS-u su rekli da će ovaj privredni plan biti predstavljen i na Biznis forumu na Kopaoniku.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи