Читај ми!

Unapređenje saradnje tokom predsedavanja Srbije OEBS-u

Odbor Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Misija OEBS-a u Srbiji imaju veoma uspešnu i intenzivnu saradnju, koja će biti dodatno unapređena u godini predsedavanja Srbije OEBS-om, zajednički su ocenili predsednik tog odbora Meho Omerović i šef Odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS-a u Srbiji Jan Lueneburg.

Meho Omerović je u Narodnoj skupštini razgovarao sa Lueneburgom o budućoj saradnji i planiranim aktivnostima Odbora u 2015. godini, saopšteno je iz Narodne skupštine Srbije.

Lueneburg je istakao da je Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova jedan od najuspešnijih odbora u Narodnoj skupštini i naglasio da će Misija OEBS-a u Srbiji nastaviti da pruža punu podršku aktivnostima ovog Odbora i u 2015. godini.

Upoznajući sagovornika sa planom rada Odbora za tekuću godinu, Omerović je istakao da saradnja sa Misijom OEBS-a u Srbiji zauzima značajno mesto.

Uz podršku ove Misije, Odbor će održati sednicu izvan sedišta Narodne skupštine, u Sjenici, na kojoj će se baviti temom ekonomskog osnaživanja žena, naveo je Omerović.

U saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji, biće održane i tematske sednice Odbora, posvećene saradnji sa organizacijama civilnog društva, primeni Konvencije Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, kao i javno slušanje sa novoizabranim nacionalnim savetima nacionalnih manjina, istakao je Omerović.

Za Narodnu skupštinu od izuzetnog je značaja podrška Misije OEBS-a u Srbiji u procesu evropskih integracija, istakao je Omerović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво