Читај ми!

Kragujevac: Formirana gradska vlada u senci

Opozicione stranke u Kragujevcu, Zajedno za Šumadiju i Demokratska stranka saopštile su da su formirale Gradsko veće u senci čiji je predsednik bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović, a zamenik predsednik kragujevačkih demokrata Dušan Obradović.

"Cilj formiranja Gradskog veća u senci nije puko kritizerstvo već nuđenje rešenja za probleme koje muče građane", rekli su na zajedničkoj konferenciji za novinare šefovi odborničkih grupa u skupštini ZZSS i DS Bojan Stojadinović i Jovana Jovanović.

Gradsko veće u senci, rekli su oni, imaće 10 članova i njihova imena su danas saopštena novinarima, dok će gradonačelnik i njegovi pomoćnici naknadno biti imenovani.

Članovi Gradske vlade u senci su - za poljoprivredu Olivera Nikolić, zaštitu životne sredine Jasmina Predojević -Simović, socijalnu politiku i brigu o deci Dragan Jovanović, omladinu i turizam Dušan Aleksić, nauku i saradnju sa univerzitetom Aleksandar Živanović, obrazovanje Zoran Rajović, zdravstvenu zaštitu Branko Ristić i urbanizam Miodrag Popović.

Sektor kulture i informisanja, kako je rečeno na konferenciji, pripao je nekim nevladinim organizacijama kao što su "Kreativna Srbija" i "Šumadijska regija" i za rešavanje problema u tom sektru zaduženi su reditelji Goran Marković i Nebojša Bradić, kao i Zoran Hamović.

Za finansije će biti zaduženi, kako je saopšteno, nekoliko uglednih profesora univerziteta.

Prema rečima Jovanovićeve, na sednici Skupštine grada Kragujevca dolaze marginalne stvari, pa će Gradsko veće u senci lokalnom parlamentu predlagati teme bitne za građane, među kojima je za sada stanje u javnim preduzećima.

"Veće će predlagati odluke, a koje ćemo mi u odborničkim grupama ZZSS i DS predlagati Skupštini grada", pojasnio je Stojadinović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво