Читај ми!

Pajtić: Zemlja se nalazi u teškom položaju

Predsednik Demokratske stranke i vojvođanske vlade Bojan Pajtić nije hteo da komentariše ishod sastanka sa Nenadom Čankom i Ištvanom Pastorom, jer, kako kaže, ne bi bilo korektno da prekrši taj dogovor. Pajtić je kritikovao vlast u Srbiji tvrdeći da je neophodna promena jer se zemlja nalazi teškom položaju.

Pajtić je rekao da o sadržini jučerašnjih razgovora sa Čankom i Pastorom ne može da govori i da će posle razgovora čiji je nastavak najavljen za 4. mart biti izdato saopštenje, prenosi Tanjug.

"Ne bi bilo korektno da ja taj dogovor prekršim", rekao je Pajtić novinarima u Nišu, gde je razgovarao sa građanima i učestvovao na tribini povodom 25 godina od osnivanja DS-a.

Na pitanje da li je bilo reči o mestu direktora "Vojvodinašuma", Pajtić je rekao da će se o tome razgovarati.

Istovremeno, Pajtić je rekao da će većina u vojvođanskom parlamentu postojati čak i ako neko od koalicionih partnera ne bude tu.

Pajtić je rekao da su poslanici u vojvođanskom parlamentu iz stranke Borisa Tadića napustili tu stranku i da su podržali DS, jer im je bilo neprihvatljivo, kako je naveo, da između DS-a i SNS-a podrže SNS.

Još od rekonstrukcije Pokrajinske vlade Tadićeva stranka ima jednu poslanicu u parlamentu, istakao je Pajtić.

Na pitanje da li je spreman da se povuče sa mesta predsednika vojvođanske vlade i da deluje kao lider opozicije, kao što to predlaže Goran Ješić, Pajtić je rekao da je to po zakonu nemoguće. Kad jednom podnesete ostavku, ne možete se više vratiti u parlament, dodao je on.

Pajtić je na tribini ponovo kritikovao vlast u Srbiji tvrdeći da je neophodna promena, jer se zemlja nalazi teškom položaju.

Smanjenje penzija i plata u javnom sektoru dovešće do umanjenja prihoda u svim sektorima, pa i u privatnom, ponovio je Pajtić.

Na pitanje da li Srbija može imati jaku opoziciju, Pajtić je rekao da, prema istraživanjima, DS uživa poverenje 11 odsto birača, što nije dovoljno da se smeni vlast, ali da će uskoro ta stranka imati kapacitet za promene.

One stranke koje su ispod cenzusa ne pokazuju dovoljno entuzijazma za rušenje vlasti, većina tih stranaka pokazuje potrebu da bude deo vlasti, pa i one u kojoj je SNS, naglasio je Pajtić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи