DS: Vučić pokušava da sprovede zamenu teza

Demokratska stranka smatra da premijer Srbije Aleksandar Vučić pokušava da sprovede još jednu zamenu teza, kada pod kritikom pokojnog premijera Zorana Đinđića podrazumeva kritiku usmerenu na dovođenje bivšeg britanskog premijera Tonija Blera.

Pokojni premijer Đinđić sastajao se sa bivšim premijerom Velike Britanije kao predsednik vlade sa predsednikom vlade, a ne kao sa građaninom Blerom, saopštila je DS,  a prenosi Tanjug.

Stranka navodi "da se premijer Đinđić sastajao sa premijerom Blerom da dogovara stvari od značaja za budućnost Srbije, kao što su evropske integracije i investicije" i dodaje da se nije sretao sa njim kao sa savetnikom "koji će podučiti nesposobne članove Vlade Srbije kako se radi posao.

Đinđić, dodaju demokrate, "nije sa građaninom Blerom pio kafu o direktnom ili indirektnom trošku poreskih obveznika, dok se tim istim poreskim obveznicima smanjuju plate i penzije, a lekovi za bolesnu decu prikupljaju SMS dobrovoljnim akcijama".

DS kaže i da Đinđić nije plaćao Blera, da "nikada ne bi uzeo za savetnika čoveka koji je, po sopstvenom priznanju, najodgovorniji za bombardovanje Srbije".

Demokrate kažu i da podržavaju kada Vučić razgovara sa drugim političarima u interesu države.

"Podržavamo i kada razgovara sa Hašimom Tačijem kao zvaničnikom. Ali to ne znači da bi podržali da, ukoliko Tači završi političku karijeru, premijer Vučić angažuje građanina Tačija da bude savetnik Vlade Srbije", navode u DS.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво