Читај ми!

EU pohvalila planiranje IPA sredstava

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa predstavnikom Evropske komisije o tome da oko 80 miliona evra iz pretpristupunih fondova Evropske unije bude izdvojeno kao direktna budžetska podrška za upravljanje javnim finansijama i razvoju državne uprave.

Ministarka bez portfelja Jadranka Joksimović zadužena za evropske integracije, koja je i nacionalni IPA koordinator, razgovarala je sa direktorom u Generalnoj direkciji za susedsku politiku i pristupne pregovore Evropske komisije Žan Erik Pakeom o utvrđivanju prioriteta finansiranja iz pretpristupnih fondova EU, IPA 2015. u iznosu od oko 200 miliona evra, saopšteno je iz kabineta ministarke Joksimović, a prenosi Tanjug.

Joksimovićeva je ponovila da podrška EU iz pretpristupnih fondova treba da bude usmerena na konkretne mere i aktivnosti koje će biti vidljive i koje će doprineti efikasnijem funkcionisanju i boljem životu građana, dok su predstavnici EK ocenili da Srbija prednjači u regionu u planiranju korišćenja pretpristupnih fondova.

Očekuje se i da značajan deo sredstava iz IPA 2015. i regionalnog instrumenta Investicionog okvira za zapadni Balkan, bude iskorišćen za finansiranje investiconih projekata iz oblasti saobraćaja i energetike, saopšteno je iz kabineta ministarke Joksimović.

Na sastanku je razgovarno i o tome kakve će direktne koristiti imati poljoprivredna gazdinstva iz programa EU za ruralni razvoj, koji će početi da se sprovodi iduće godine, zaključeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво