Читај ми!

Stanković: Ekonomski razvoj prioritet

Predsednik Koorodinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu je na današnjem sastanku u Beogradu najavio da će ekonomski razvoj i putna infrastruktura tih opština imati prioritet u ovoj godini.

Zoran Stanković ističe da će jedan od prioriteta biti "i nastavak razgovora države i albanskih političkih lidera po tačkama koje je Vlada usvojila kroz Izveštaj, ali, bez ikakvih uslovljavanja", prenosi Tanjug.

"U ovoj godini bićemo fokusirani i na projekte vezane za ekonomski razvoj i putnu infrastrukturu, a u tom pravcu počela je ova godina posetom visoke delagacije koju je predvodio ministar privrede", kaže Stanković.

Naglašava da i u ovoj godini "očekuje dobru saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave, kao i sa svim drugim relavantnim subjektima u ovim opštinama".

"U 2015. pored tekućih poslova bićemo usmereni na to 'da sa radom počne vanbolničko porodilište u Preševu i da se završe radovi na izgradnji zgrade Odeljenja Ekonomskog fakulteta'", dodaje Stanković.

Na sednici su podeljena transferna sredstva iz budžeta i to 44,13 odsto Bujanovcu, odnosno 109.707.180 dinara, 42,11 odsto Preševu odnosno 104.685.460 dinara i 13,75 odsto za Medveđu, što iznosi 34.207.360 dinara, navodi se u saopštenju Koordinacionog tela.

Sednici su prisustvovali potpredsednici opština Bujanovac, Preševo i Medvđa, Nagip Arifi, Ragmi Mustafa i Dragiša Petrović.

U svojstvu posmatrača sednici su prirustvovali predstavnici delegacije EU u Srbiji, misije OEBS-a i ambasada Velike Britanije i SAD-a.

"Sednici nisu prisustvovali narodni poslanici Riza Halimi i Šaip Kamberi iako su bili pozvani", dodaje se u saopštenju.

Poltički lideri Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe prekinuli su krajem 2013. dijalog s Vladom Srbije zbog nezadovoljstva ustanovljenom mrežom sudova i tužilaštava.

Direktan povod za to bio je što u Skupštini Srbije, tokom rasprave o mreži sudova i tužilaštva nije prihvaćen amandman poslanika Rize Haljimija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво