Читај ми!

DSS: Poternica za Stojanovićem besmislena

Demokratska stranka Srbije ocenjuje da je besmislena poternica protiv generala Momira Stojanovića koju je raspisao sud u Đakovici i dodaje da je to rezultat Briselskih sporazuma Beograda i Prištine.

U saopštenju DSS-a se navodi da je tim činom na zahtev Evropske unije Vlada Srbije suspendovala sopstvenu državnost i ukinula, između ostalog, sudove i tužilaštva koji su sudili po zakonima Srbije, a prihvatila kosovski pravni sistem, javlja Beta.

DSS smatra da je sprovođenjem Briselskog sporazuma u Srbiji omogućeno da, "uz praktičnu saglasnost zvaničnog Beograda, albanski separatisti preko Interpola proganjaju generala Momira Stojanovića".

"Svako od zvaničnika iz Beograda, svako od funkcionera vlasti i opozicije, pre nego što daje izjave o tzv. 'poternici' protiv generala Stojanovića, treba da se izjasni o Briselskim sporazumima. Jer, oni su do optužnice i doveli", smatra DSS.

Interpol je raspisao poternicu za Momirom Stojanovićem, poslanikom Srpske napredne stranke i predsednikom Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti, zbog optužbi za ratne zločine na Kosovu.

Stojanović je od 1993. do 1996. godine bio zamenik načelnika za bezbednost Prištinskog korpusa, a do 1999. godine bio je načelnik bezbednosti u tom korpusu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи