Читај ми!

Šešelj: Zaustavimo medijski mrak

Srpska radikalna stranka (SRS) pokrenula je internet peticiju protiv medijskog mraka i cenzure, a njen lider Vojslav Šešelj je pozvao građane da je potpišu.

Vojslav Šešelj je rekao da od sloma komunizma i početka devedestih godina prošlog veka kontrola vlasti nad svim medijima nije bila izraženija nego sada, prenosi Tanjug.

On je na konferenciji za novinare pozvao sve građane koji "patriotski razmišljaju i žele demokratsku Srbiju da potpišu peticiju pod nazivom "Zaustavimo medijski mrak".

On je naveo i da se to posebno odnosi na televizije sa nacionalnom frekvencijom koje su zatvorene za funkcionere SRS, ali i na pisane medije u kojima se objavlju "dozirane i prečišćene informacije".

Šešelj je naveo i da kod nekih novinara postoji autocenzura, a kod vlasnika medija strah od represije vladajućeg režima.

Osvrnuvši da se neuspelu prodaju smederevske "Železare" kao primer cenzure, Šešelj je rekao da su to što piše sada u novinama o kompaniji "Esmak' radikali saopštili još u decembru prošle godine, ali da to niko nije objavio.

Prema njegovim rečima, uprkos tome što su mediji zatvoreni za SRS, a radikali sve što saznaju odmah saopšte javnosti, "vlast prisluškuje naše stranačke prostorije i telefone ".

On je rekao i da radikali, zbog toga, kada nešto hoće da se dogovore "šapuću po hodnicima" ili izlaze iz zgrade (Magistrata)" dodavši da ih vlast prisluškuje kako bi sprečila njihove buduće aktivnosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво