Читај ми!

Grabar Kitarović: Drago mi je što Vučić dolazi

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izrazila je zadovoljstvo što će njenoj inauguraciji prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić. Sutra u Zagrebu odvojen bilateralni susret Vučića sa novom predsednicom Hrvatske.

"Drago mi je što će se u Zagrebu okupiti čelnici susednih zemalja, pogotovo premijer Srbije Aleksandar Vučić", izjavila je Kolinda Grabar Kitarović u ekskluzivnom intervjuu koji Jutarnji list na svom sajtu daje u izvodima, a sutra će ga objaviti u celini, prenosi Tanjug.

"Nema više spominjanja regiona, sa susedima je temelj politika čistih računa", rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Ona je najavila da u govoru pred zvanicama na Markovom trgu u Zagrebu neće biti kritična kao u predizbornoj kampanji, ali da će morati da ukaže na probleme.

Portparol buduće hrvatske predsednice Mladen Pavić potvrdio je za Blic da će Vučić sutra u Zagrebu imati odvojen bilateralni susret sa Grabar Kitarović.

Susret u četiri oka održaće se u palati Dverce, po završetku ceremonije inauguracije nove predsednice, potvrdio je za Blic njen portparol Mladen Pavić. 

Pavić ističe da je dolazak Vučića u Zagreb "svakako dobra uvertira za razvoj odnosa Hrvatske i Srbije".

Ambasador Republike Hrvatske u Beogradu Gordan Markotić rekao je da će prisustvo premijera Aleksandra Vučića na inauguraciji biti ohrabrenje za jačanje odnosa Hrvatske i Srbije.

"Nama i meni lično je izuzetno drago što će premijer Vučić prisustvovati inauguraciji", poručio je Markotić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво