LDP: Uvesti red u rad gradskih službi

Liberalno demokratska partija zatražila je da gradska vlast u Beogradu pozove na odgovornost i kazni pripadnike Komunalne policije, koji su, kako jeocenjeno, bahatim ponašanjem, narušili poverenje ove službe.

"LDP Beograd poziva gradsku vlast da pod hitno pozove na odgovornost aktere ponižavajućih događaja i izrekne adekvatne sankcije svima koji su odgovorni za širenje, sada već prisutne, atmosfere nepoverenja i elementarnog nepoštovanja između građana i ove gradske službe", navedeno je u saopštenju LDP-a, prenosi Beta.

Iz LDP-a insistiraju da se i preispitaju i definišu jasna prava, obaveza i nadležnosti svih gradskih službi, kao i uspostavljanje neselektivnog sistema odgovornosti svakog pojedinca.

"U suprotnom građani sa razlogom mogu da sumnjaju u svrhu postojanja ovih službi, a da logična posledica bude tihi bojkot, pa i sve primetnija podela na 'nas' i 'njih'", smatraju u LDP-u.

LDP je ukazala i da treba ponovo preispitati odluku da Komunalna policija ima pravo da privodi i hapsi građane, kao i da je neophodno preciznije definisati uslove u kojima oni mogu da primenjuju silu.

"Svako dalje odlaganje jasnih i adekvatnih reakcija može prouzrokovati nekontrolisane probleme u funkcionisanju grada i životu svih nas koji u njemu živimo", upozorili su iz LDP-a.

Proteklih nedelja komunalna policija izntervenisala je protiv građana koji nisu imali kartu ili nisu hteli da se legitimišu u gradskom prevozu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи