Otvaranje ambasade Katara u februaru

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić razgovarao sa otpravnikom poslova Ambasade Katara u Srbiji Ahmedom El Misnedijem o unapređenju ukupnih odnosa dve države i proširivanju obima ekonomske saradnje, a najavljeno je da će u februaru biti otvorena ambasada Katara u Srbiji.

Ljajić i Misnedi su se saglasili i da je potrebno što pre potpisati međudržavne sporazume i o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija, saradnji u oblasti turizma i viznoj liberalizaciji, što bi značajno doprinelo unapređenju ekonomske saradnje i prilivu katarskih investicija u Srbiju, javlja Tanjug.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade Srbije, ambasador Misnedi je izrazio potrebu za angažovanjem lekara svih specijalnosti i srednjeg medicinskog osoblja iz Srbije u Kataru, s obzirom da se u toj zemlji otvara veliki broj zdravstvenih ustanova, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će biti održano 2022. godine.

Misnedi je najavio da će ambasada Katara u Srbiji zvanično biti otvorena sledećeg meseca, kada se očekuje i dolazak ambasadora, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво