Pajtić traži prestanak opstrukcije ombudsmana

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je Ministarstvo odbrane i VBO da prestanu da opstruiraju rad Zaštitnika građana Saše Jankovića.

"Nezapamćeno je da ombudsman bude izložen takvoj hajci kakvoj je danas izložen Saša Janković samo zato što se usudio da iznese svoje mišljenje i primeni zakon. To je primer kako se vlast u Srbiji brutalno ponaša prema onima koji iznose stavove koji se ne dopadaju Aleksandru Vučiću i SNS-u", istakao je Pajtić na konferenciji za novinare u Užicu.

Pajtić smatra da je Janković ovakvo ponašanje vlasti izazvao samo zato što kao nezavisni državni organ neće, kako je rekao Pajtić, da "igra kako vlada svira", jer ima svoj integritet i obavezu da bude kontrolna institucija izvršne vlasti, prenosi Tanjug.

"Danas je postojanje pravne države, demokratije i slobode medija u Srbiji samo privid. Suočavamo se sa situacijom koja je po svemu, pa i po vokabularu, slična onoj iz 90-tih godina", smatra Pajtić.

Lider demokrata naglasio je da se vlast u Srbiji do sada tako ponašala prema političkim oponentima, prvenstveno DS-u, kao, kako je rekao Pajtić, jedinoj relevantnoj proevropskoj parlamentarnoj opoziciji, koja u ovom trenutku ima, prema istraživanjima, 11 odsto podrške građana Srbije i koja jedina ima stabilan rast i potencijal da ugrozi vladajući režim.

Bojan Pajtić je danas u Užicu imao sastanak sa Gradskim odborom DS-a, a popodne će održati tribinu u Gradskoj kući.

On je istakao da je i ova poseta u okviru akcije Demokratske stranke "Buđenje Srbije", zbog, kako kaže Pajtić, medijske blokade ove stranke, kao i predizborne kampanje u koju su demokrate već ušle.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво