PS: Ne koristiti Holokaust za dnevnopolitičke obračune

Pokret socijalista pozvao je sve političke neistomišljenike da pokušaju da se uzdrže od uplitanja i suviše velikih i važnih reči, kao što su Holokaust i Aušvic, u dnevnopolitičke obračune.

"Dok su Tadić i njegovi saradnici slavodobitno i kao vrhunac slobode skidali petokraku sa Skupštine Grada Beograda, dok su mirno glasali da se preimenuju ulice partizanskih i sovjetskih velikana koji simbolizuju antifašističku borbu, dok su bez glasa posmatrali pokušaje rehabilitacije Milana Nedića, Aleksandar Vulin se borio za istine o partizanskom pokretu i za negovanje antifašističke tradicije", navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

Ovaj pokret ukazuje da se tako vređa uspomena na pobijene i tako se bruka Srbija, prenosi Tanjug.

"Nikada se od 2000. do danas Dan sećanja na žrtve Holokausta nije obelažavao tako organizovano i tako glasno, kao što se obeležava sada", kažu na ovoj adresi.

Ovo nisu godine, kako navode, u kojima je Tadićev premijer Mirko Cvetković propustio da ode u Aušvic i ostavljao Srbiju bez predstavnika među pobednicima i slobodnim ljudima.

"Tako se zaista brukala Srbija", zaključeno je.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво