SDS: Neprimerno što je Vulin predstavljao Srbiju u Aušvicu

Socijaldemokratska stranka ocenila je da je neprimerno i sramotno što je ministar za rad, zapošljavljanje i socijalna i boračka pitanja Aleksandra Vulin bio šef delegacije Srbije u Aušvicu na dan obeležavanja 70 godina od oslobođenja ovog koncentracionog logor.

SDS je ocenio da je Vlada Srbije imala na raspolaganju predstavnike koji bi u Aušvicu govorili u skladu sa vrednostima koje zaista zastupaju.

Portparol SDS-a Konstantin Samofalov rekao je da je sramotno da Srbiju na dan oslobođenja logora u Aušvicu predstavlja Aleksandar Vulin "koji je devedesetih godina bio podstrekivač zločina nad drugim nacijama", prenosi Beta.

"Obeležavanje sećanja na žrtve holokausta je vrednosno pitanje, a vrednosti i politika koje je zastupao Aleksandar Vulin tokom svog političkog života su upravo uvreda za te žrtve", naveo je Samofalov u pisanoj izjavi.

Rekao je da je "nedopustivo da takav čovek" predstavlja Srbiju na tom mestu i da je "bestidno što Vulin, uprkos svojim uverenjima i delima, koristi ovakve događaje u svrhu medijske samopromocije".

"Uostalom, eksploatiacija svega zarad medijske promocije je jedna od odlika ove vlade, pa s te strane ni ne čudi da im nije bio problem ni da šef delegacije u Aušvicu bude Vulin", rekao je Samofalov.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи