Reagovanje SNS-a na nastup pojedinih analitičara

Srpska napredna stranka protestovala je zbog nastupa pojedinih analitičara koji brane ljudska prava "samo kada to odgovara pojedincima i grupama čije interese zastupaju".

SNS je saopštila da, nažalost, nije prvi put da se u Srbiji najedanput probude razni "lažni analitičari i razni dušebrižnici, koji se sete da izađu u javnost i da brane nečija prava, samo onda kada to odgovara pojedincima i grupama čije interese zastupaju", navodi se u saopštenju SNS, prenosi Beta.

Dodaje se da su ti, "nazovi analitičari, a, u stvari, dokazani političari, i angažovani društveno-politički radnici, pokazali celokupnoj javnosti i svim građanima Srbije, po ko zna koji put, svoje licemerstvo, i da i te kako znaju da oćute kada su na
najbrutalniji način ugrožene tekovine demokratskog društva, i kada se na najbezočniji način vređaju dostojanstvo i ugled predstavničkog tela svih građana".

SNS je upitao "te iste društveno-političke radnike" zašto nisu reagovali kada su u Skupštini Srbije poslanici opozicije vređali ministre i predstavnike vlasti izrazima kao što su "stoko jedna", "ološu", "đubre".

"Da li je to jezik budućnosti i demokratskih načela, da li je to jezik demokratske kulture i parlamentarizma za koji se zalažu, ili im je neko 'dao mig' da ćute i zažmure na primitivizam i uličarski rečnik", upitali su naprednjaci.

Funkcioner SNS Igor Mirović je juče, odgovarajući na optužbe Demokratske stranke (DS) da je potpredsedniku Skupštine Vojvodine Milivoju Vrebalovu nudio da napusti tu stranku u zamenu za novac, izjavio da "laži Bojana Pajtića Vojvodinu vode u sunovrat", da je on
"psihopata i umobolnik" i da ga lažno optužuje i kleveta.

Pojedini analitičari kritikovali su Mirovića zbog tih izjava, a funkcioner SNS se izvinio predsedniku DS ocenivši da je upotrebio prejake reči.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи