Fratini sa srpskim ministrima o evrointegracijama

Ministar policije Nebojša Stefanović i savetnik za evropske integracije u Vladi Srbije Franko Fratini saglasili su se da je borba protiv korupcije i kriminala jedan od prioriteta. Srbija ima kapacitete da menja stvari na bolje, poručuje Fratini sa sastanka sa ministarkom Jadrankom Joksimović.

Na sastanku Nebojše Stefanovića i Franka Fratinija zaključeno je da se u mesecima koji dolaze može očekivati otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja u sklopu pristupnih pregovora sa EU, prenosiTanjug.

Stefanović i Fratini, kako se navodi u saopštenju, dotakli su se teme hapšenja članova političkih partija i tom prilikom je Fratini pohvalio borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je označena kao jedan od prioriteta.

"U Hrvatskoj je pre nekoliko godina uhapšen bivši premijer Ivo Sanader, a nedavno je za predsednicu države izabrana Kolinda Grabar Kitarović, koja je u Sanaderovoj vladi bila ministarka spoljnih poslova. To pokazuje da institucije rade svoj posao, a da građani na demokratskim izborima biraju svoje predstavnike", rekao je Fratini.

Stefanović je dodao da poslednja hapšenja političkih funkcionera pokazuju da u borbi protiv korupcije nema zaštićenih.

"To što je neko član ili je blizak određenoj stranci ne znači da će biti izuzet iz krivičnog gonjenja. Državni organi koji su zaduženi za sprovođenje i poštovanje zakona ophode se prema svim građanima jednako", naglasio je Stefanović.

Tokom sastanka konstantovano je da su određene aktivnosti u proteklom periodu pokazale da ova Vlada ima veću težinu i autoritet u odnosu na neke prethodne, rečeno je u saopštenju.

Ministar Stefanović je predstavio napore koje MUP, zaduženo za poglavlje 24, čini u cilju što skorijeg otpočinjanja pregovora u ovoj oblasti.

"Dostavili smo prošle nedelje Evropskoj komisiji drugi nacrt Akcionog plana za poglavlje 24 i očekujemo da u naredne tri do četiri nedelje dobijemo komentare na taj dokument", rekao je Stefanović.

I ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović je razgovarala sa Fratinijem o procesu evropskih integracija Srbije.

Tom prilikom ona se zahvalila na snažnoj podršci koju Italija pruža Srbiji, i nakon završetka njenog predsedavanja EU.

Fratini se saglasio da je nastavak sprovođenja reformskog procesa važan preduslov za napredak države u svim oblastima i ocenio da Srbija ima kapacitete da menja stvari na bolje u interesu svojih građana.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво