Bilateralni sastanci Dačića u Adis Abebi

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, tokom drugog dana zasedanja Izvršnog saveta Afričke unije, imao je više bilateralnih sastanaka. Dačić se sastao sa zamenikom ministra inostranih poslova Indije Navtedžom Sarnom, kao i sa ministrima iz Kenije i Južnoafričke Republike.

Ivica Dačić i zamenik ministra inostranih poslova Indije Navtedž Sarno su se saglasili da bi dobre političke odnose dve zemlje trebalo unaprediti i jačanjem ekonomske saradnje, prenosi Tanjug.

U tom cilju, zamenik ministra inostranih poslova Indije pozvao je srpsku delegaciju privrednika na poslovni forum koji će biti organizovan u avgustu u Indiji.

U razgovoru dvojice zvaničnika konstatovana je spremnost za unapređenje saradnje i na kulturnom i turističkom planu, a Dačić se zahvalio na principijelnom stavu Indije kada je u pitanju Kosovo i Metohija.

Šef srpske diplomatije je u Adis Abebi razgovarao i sa ministarkom inostranih poslova Južnoafričke Republike Emili Nkoana-Masabane.

Južnoafrička ministarka istakla je da je Srbija u teškim vremenima bila i ostala istinski prijatelj afričkih zemalja.

Ministri su se saglasili da ekonomske veze ne odražavaju političke odnose dve zemlje i založili se za unapređenje ekonomske saradnje.

Ministarka je ponovila principijelan stav svoje zemlje kada je u pitanju nepriznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

U Adis Abebi Dačić je razgovarao i sa šeficom diplomatije Kenije Aminom Mohamed.

U razgovoru je iskazano interesovanje za jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa i saradnje, posebno u domenu ekonomije i vojne saradnje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи