Читај ми!

Gašić: Uređaj za prisluškivanje kupljen bez znanja VBA

Ministar odbrane Bratislav Gašić kaže da je uređaj za prisluškivanje kupljen 2009. godine bez znanja Vojnobezbednosne agencije (VBA).

Gašić je, posle završetka načelne rasprave o izmenama zakona o odbrani i Vojsci Srbije u parlamentu, naveo da je po saznanju da je taj uređaj nabavljen, VBA tražila da se, u prisustvu mobilnih operatera, uređaj onesposobi, prenosi Tanjug.

"Uređaj čak nije ni u posedu VBA već se nalazi u magacinu Vojske Srbije i ne koristi se", rekao je Gašić, istakavši da VBA, čak i kada bi dobila nalog suda za prisluškivanje, to ne bi mogla da uradi samostalno, bez pomoći drugih službi.

Tokom raprave o zakonskim predlozima, ministar je ukazao da je za prisluškivanje potrebna odluka suda i saradnja sa drugim bezbednosnim službama, kao i da VBA nema instrumente kako bi bilo koga prisluškivala.

Gašić je odbacio i navode da se prisluškuju političari i podvukao da VBA trenutno nikoga ne prisluškuje.

Ministar odbrane je naglasio da je sve što je rađeno – rađeno isključivo po propisima i po zakonu, taksativno navodeći, po datumima, kada je koji dopis upućen, kome se Ministarstvo obraćalo i kada je dobijen odgovor.

Naveo je da će se o nepravilnostima u radu VBA razgovarati i na sednici skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti u sredu, kojoj će i on prisustvovati.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи