Читај ми!

Opomena Šutanovcu zbog opaske

Predsedavajući sednici Skupštine Srbije Igor Bečić izrekao opomenu poslaniku DS-a Draganu Šutanovcu zbog opaske.

Opaska Dragana Šutanovca, tokom današnje rasprave o izmenama zakona o Vojsci Srbije i o odbrani, da ta poslanička grupa ima više od 20 amandmana "koštala" ga je opomene, prenosi Tanjug.

"Možete da imate i 520 amandmna, ne možete da pretite predsedavajućem Narodne skupštine, zbog toga vam izričem opomenu", rekao je Bečić.

Šutanovcu nije bilo jasno zašto je "zaradio" opomenu, što je Bečić pojasnio rečima - "zbog pretnje koju ste uputili predsedavajućem Narodne skupštine".

Na pitanje Šutanovca u kojoj je to rečenici pretio predsedavajućem, Bečić je rekao: "To je rečenica da imate 20 amandmana i da ćete blokrati sednicu skupštine, ako mi nastavimo da je vodimo na ovakav način".

Posle insistiranja Šutanovca da to nije tačno i da se to može proveriti u stenogramu sa sednice, Bečić je insistrao suprotno i dodao da neće da se ubeđuje sa poslanikom DS-a.

Šutanovac je repliku zatražio pošto ga je ministar odbrane Bratislav Gašić, koji u parlamentu obrazlaže izmene i dopune zakona o VS i o odbani, pomenio imenom i prezimenom, a šef naprednjaka Zoran Babić pomenuo stranku čiji je Šutanovac član.

"Ja vas molim, pošto izgleda niste svesni, imamo preko 20 amandmana, i to može da potraje u nedogled ako budete ovako vodili sendicu i da ne bude u skaldu sa Poslovnikom", rekao je Šutanovac.

Kasnije je novinarima u parlamentu rekao da je "nažalost Bečić tako vodio sednicu da će u narednim danima dolaziti do incidenata".

"Bečić je tako vodio sednicu da ćemo narednih dana ući u neke incidente, jer mi je izrečena opomena bez ikakvog razloga, a to ću vam dokumentovati transkriptom", rekao je Šutanovac.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи