Читај ми!

Stefanović: Pobeda Sirize će imati posledice

Šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović izjavio je, povodom pobede ekstremne levice na vanrednim izborima u Grčkoj, da je to ozbiljna politička promena za južnu Evropu, Mediteran i Zapadni Balkan koja će imati svoje posledice.

Borislav Stefanović smatra da se ništa dramatično neće desiti u smislu da će Grčka napustiti EU ili evrozonu, ali da će svakako biti drugačijih odnosa, javlja Tanjug.

"Mislim da posle ovoga i posle mogućih sličnih dešavanja u Španiji, prosto evropska politika neće biti ista", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini.

Šef poslaničke grupe DS-a dodao je da pobeda leve Sirize Aleksisa Ciprasa potvrđuje ono o čemu se uveliko govori – da građani prestaju da glasaju po političkoj vertikali i počinju da glasaju po klasnoj osnovi.

Kako je rekao, građani neće više da gledaju one koji ne plaćaju porez, a žive fenomalno... banke kako se bogate, dok većina od svog rada živi mizerno.

"To je prosto jedan disbalans koji će kroz ovakve i slične pokrete morati da bude srušen u Evropi, a baš zato što želimo Evropu jednakih šansi na solidarnosti i slobode, i srpska politička scena će morati da da adekvatan odgovor", smatra Stefanović.

Šef poslaničke grupe DS-a dodao je da vlada Aleksandra Vučića nastupa kao i Nova demokratija u Grčkoj.

"Ili će sadašnja opozicija to razumeti, pre svega DS, i pronaći ono što je solidarnost i jednakost, i više socijal nego socijaldemokratiju u svom programu, ili će se pojaviti neko ko će sve to da zbriše s političke scene, pošto na desnici takav trend već postoji", naveo je Stefanović.

Šef poslaničke grupe DS-a istakao je da ta stranka ne sme dozvoliti da SNS bude stranka "umerenosti i normalnosti pored sve nekompetentnosti i neznanja" zato što su, kako kaže, tobože bolji od DSS-a, Dveri i radikala.

"Ta polarizacija će da ubije srpsku budućnost, budućnost naše države, opstanak naše ekonomije i naših građana u smislu zapošljavanja i perspektiva. Ako to dozvoli opozicija, onda mislim da gubi šansu da uopšte postoji u Srbiji, novi odgovori na novo vreme", zaključio je Stefanović.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво