Читај ми!

Dačić: Nastavak prijateljstva s afričkim zemljama

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji boravi u Adis Abebi, kaže da Srbija, kao nastavljač Jugoslavije, želi da razvija dobre odnose sa tradicionalnim prijateljima iz Afrike. Zato ćemo učestvovati na svim sastancima Afričke unije, kaže Dačić.

Ivica Dačić je rekao da je u Etiopiji razgovarao sa svojim kolegom Tedrosom Adhanomom Gebrejsusom, kao i da će učešćem na ministarskom samitu Afričke unije pokazati da želi da nastavi tradicionalne dobre odnose, prenosi Fonet.

"Tito (Josip Broz) imao je veliku ulogu i značaj za mnoge afričke zemlje i želimo da nastavimo tu tradiciju", poručio je Dačić.

"Odnosi Etiopije i Srbije se dobro razvijaju, želimo što više političkih poseta, da razvijamo ekonomsku saradnju. Došao sam kao prijatelj kod prijatelja", rekao je Dačić.

Ministar je na sastanku sa svojim kolegom iz Etiopije zahvalio na principijelnom stavu koji Etiopija ima u odnosu na jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Etiopski ministar je rekao da će njegova zemlja ostati dosledna u svojoj odluci, ističući da se taj stav bazira na principima poštovanja međunarodnog prava. Naglasio je da Etiopija poštuje argumentaciju Srbije po ovom pitanju.

Ministar Dačić pozvao je etiopskog kolegu da do kraja ove godine zvanično poseti Srbiju, što je on za zadovoljstvom prihvatio, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Tokom prijateljskog razgovora dva ministra izražen je obostrani interes za unapređenjem bilateralne ekonomske saradnje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво