Mustafa: Nisam ja doveo Jablanovića u vladu

Kosovski premijer Isa Mustafa je, povodom zahteva za razrešenje ministra Aleksandra Jablanovića, koji je iznet na protestu u Prištini, rekao da su Srpsku listu i Jablanovića u vladu doveli "dijalog" i glasovi srpskih građana.

"Srpsku listu i ministra Jablanovića nisam vam ja doveo. Njih sam našao među nama. Njih je doveo podeljeni sever, doveli su ih glasovi srpskih građana, doveo ih je dijalog", napisao je Mustafa na svom fejsbuk profilu, prenosi Tanjug.

"Realnost je da oni vodi sve opštine sa srpkom većinom i da imaju 10 poslanika u skupštini Kosova", naveo je Mustafa.

Kosovski premijer, takođe, kaže da su on i njegova stranka (Demokratski savez Kosova) bili protiv toga da rezervisana mesta u parlamentu postanu garantovana, što su, po njegovim rečima, podržali svi ostali politički subjekti, izuzev Pokreta Samoopredeljenje.

Neke od tih stranaka, ocenio je, imale bi danas još najmanje 10 poslanika nevećinskih zajednica u skupštinu.

Prema njegovim rečima, DSK i on su se držali principa da je "potrošeno" vreme za rezervisana mesta.

"Zbog korektnosti, treba da kažem da je (Hašim) Tači bio umereniji, jer je bio rekao da on podržava produženje rezervisanih mesta, s obzirom da je bio u koaliciji sa manjinama, ali nije garantovao da će glasati svi njegovi poslanici i da to ne može da se postigne bez DSK", napisao je Mustafa.

Prema njegovim rečima, Ramuš (Haradinaj) i Bedžet Pacoli nisu imali ograničenja u širokogrudosti kada se radilo o rezervisanim mestima.

"Sada neka ne pričaju mnogo, jer im ne priliči, ili neka kažu istinu", napisao je Mustafa.

U Prištini su u subotu, na poziv opozicionih stranaka, organizovane demonstracije u kojima je tražena ostavka ministra za povratak i zajednice Jablanovića, i usvajanje zakona o pretvaranju "Trepče" u javno preduzeće.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво