Šešelj najavio proteste za proleće

Radikali će na proleće početi sa protestima protiv aktuelne republičke vlasti, najavio je u Čačku lider SRS, Vojislav Šešelj na tribini održanoj u sali Skupštine grada.

"Čekamo proleće da gora ozeleni i počinjemo sa mitinzima. Ova vlast neće izdržati još dugo jer puca po svim šavovima, pa očekujemo izbore do kraja godine", naveo je Šešelj, prenosi Tanjug.

On je rekao da je počelo obnavljanje i konsolidovanje redova ove partije od njegovog povratka iz Haga.

"Vučiću i Nikoliću je istekao rok trajanja što se vidi iz istupa diplomata sa zapada i pisanja stranih medija. Trpe pritiske u vezi zaokruženja nezavisnosti KiM, a kada se to završi biće pušteni niz vodu", ocenio je Šešelj.

Šešelj je posebno kritikovo ekonomsku politiku Vlade, koja je, kako je rekao, gora od svih prethodnih što se ogleda u zaduživanju i zanemarivanju domaće privrede.

On se osvrnuo i na moguću saradnju sa drugim patriotskim partijama rekavši da je SRS otvorena za postizborne koalicije sa svima onima koji se protive ulasku Srbije u EU.

"Budućnost Srbije je u čvršćim vezama sa Rusijom, formiranju jedinstvenog tržišta, carinske unije i odbrambenog sistema sa tom zemljom", naglasio je Šešelj.

On je istakao da ostaje pri svom ranijem antimonarhističkom uverenju jer smatra da je republika demokratska i civilizacijska tvorevina.

Što se tiče boravka u Haškom tribunalu i procesom koji je vođen protiv njega, Šešelj je izjavio da se radi o politizovanom postupku i da ta institucija ima antisrpski karakter.

"Izazivao sam godinama Haški sud ne bi li me optužili , jer sam znao da ne mogu da mi prišiju nijedan ratni zločin. Presude koje se donose u Hagu su političke, procesno manjkave i sa mnogo grešaka", rekao je Šešelj i dodao da se neće dobrovoljno vraćati.

"Neka me hapse moji saučesnici u nedelima za koja me optužuju", zaključio je Šešelj.

On je ujedno večeras održao promociju knjiga napisanih u hašskom pritvoru "Srpski narod mora osloboditi Republiku Srpsku Krajinu" i "Haško inaugurisanje govora mržnje".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво