DS: Vlada treba da smeni Gašića

Demokratska stranka saopštila je da "ne očekuje da se ministar odbrane Bratislav Gašić izvini za sve što je rekao i prećutao u proteklih deset dana, ali očekuje da ga Vlada zbog toga smeni".

Ministar odbrane Bratislav Gašić bi trebalo da bude smenjen jer Ministarstvo odbrane i VBA ne daju Zaštitniku građana podatke koje je zahtevao - ocenjuju demokrate u saopštenju koje prenosi Beta.

"Trebalo bi da bude smenjen zato što ne dozvoljava civilnu kontrolu službi bezbednosti. Trebalo bi da bude smenjen jer povrh svega toga vređa Zaštitnika građana Sašu Jankovića i ne odgovara na sasvim opravdana pitanja medija", navodi DS.

DS je ocenio da se iz postupaka u vezi sa incidentom za vreme Parade ponosa u Beogradu "vidi beskrupuloznost čoveka koji vodi odbranu, jedan od najvažnijih resora u zemlji".

Demokratska stranka Gašića optužuje da se ponaša kao da je reč o njegovoj zanatskoj radnji.

"Ministar Gašić nije dužan da odgovori na pitanja koja postavljaju Zaštitnik građana i mediji, samo u slučaju ako ga Vlada zbog toga smeni. Ministarstvo odbrane i VBA su, međutim, obavezni da odgovore na postavljena pitanja. Dužni su da odgovore da bi ili odagnali sumnje da je zloupotrebljen sistem odbrane ili da bi odgovorni bili procesuirani", smatraju demokrate.

Zaštitnik građana Saša Janković nedavno je saopštio da je podneo krivične prijave protiv dvojice pripadnika Uprave vojne policije zbog napada na Žandarmeriju tokom prošlogodišnje Parade ponosa.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво