Читај ми!

Predstavljen Srpski otadžbinski front

Inicijalni sabor Srpskog otadžbinskog fronta, čiji je jedan od osnivača poznati dramski pisac Siniša Kovačević, održan je u Beogradu, a osnivačka skupština najavljena je za 14. mart.

Na skupu u Domu sindikata, Siniša Kovačević je rekao da će se ta nova politička organizacija temeljiti na 18 načela, među kojima su "resuverenizacija", odustajanje od pristupanja Evropskoj uniji, promena Ustava, poseban odnos prema Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj, prenosi Tanjug.

Kovačević je istakao da je SOF osnovan kako bi se ponudila moguća i izvodljiva rešenja za probleme koji u Srbiji postoje, među kojima je i činjenica da u toku jedne godine 30.000 ljudi u Srbiji više umre nego što se rodi i isto toliko njih godišnje napusti zemlju, tražeći posao i hleb izvan njenih granica….

"Onda je to zastrašujući broj od preko 60.000 izgubljenih duša, na ovaj ili onaj način... Dogodine nema Jagodine, za tri godine Novog Sada, za još tri... A onda, u istorijskom smislu, vrlo brzo, prazna, zašikarena, stara i ničija Srbija. Čija stoka, njegova planina, a o tome ne govori niko, ni vlast ni opozicija", istakao je Kovačević na inicijalnom saboru.

On se usprotivio i kako je rekao, "potpuno promašenom i obezljuđenom liberalnom ekonomskom konceptu u kome sve treba dati strancima", kao i "srljanju u velikogermanski koncept Nove Evrope".

U nabrajanju razloga za formiranje još jedne stranke na političkom nebu, Kovačević je naveo i da je "korupcija dovedena do apsoluta" i da "tarifni model postoji za diplomu fakulteta, porođaj, doktorat, građevinsku dozvolu.".

Među osnovnim postulatima SOF-a biće ekonomski i demografski oporavak zemlje, ukidanje autonomije Vojvodine, formiranje penzionog fonda, regionalizacija Srbije, ponovno uvođenje redovnog služenja vojnog roka.

Kovačević je poručio da ne postoji dilema Srbija ili Evropa, Srbija ili hleb, Srbija ili život, jer jedino Srbija nema alternativu.

Skupu su prisustvovali i supruga Siniše Kovačevića, glumica Ljiljana Blagojević, i njene kolege Vuk Kostić i Tanasije Uzunović, koji je pročitao pesmu Jovana Dučića Ave Serbija.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво