DSS: Slobodna Srbija, a ne briselska kolonija

Demokratska stranka Srbije boriće se da Srbija ne bude briselska kolonija, već slobodna i suverena, jer samo takva može da se izborni za svoje strateške interese, izjavila je predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić.

"Samo slobodna Srbija može ekonomski da se uzdigne i napreduje, obezbedi radna mesta i pristojan život građanima, razvije poljoprivredu i izbori se za Kosovo i Metohiju", rekla je Sanda Rašković Ivić na sednici Glavnog odbora DSS, prenosi Tanjug.

Ona je ocenila da država nema perspektivu, jer, kako je rekla, narod živi lošije, plate i penzije su smanjene a situacija u privredi sve gora.

"Srbija danas ima istorijski budžetski deficit od 300 milijardi dinara, istorijski spoljni dug i gubitak NBS, i istorijski kurs dinara", rekla je ona i dodala da je zabrinuta za položaj prosvetnih i zdravstvenih radnika, seljaka, advokata...".

Pema njenim rečima, uzrok loše ekonomske i društvene situacije je "bezalternativnost" puta u EU.

"Naša politička borba biće usmerena na to da se Srbija vrati sebi, da bude suverena i slobodna. Mi moramo da promenimo okolnosti", kazala je Rasković Ivić.

Govoreći o potrebnim promenama, Rašković Ivić je istakla da je osnivanje "Patriotksog bloka", koji je formiran krajem novembra, a čine ga DSS i Dveri, savez koji će deneti do promena i koji dobija sve veći broj pristalica.

Stranka se, kako je podvukla, konsolidovala i uspravila, i u nju se iako ju je od oktobarske skupštine napustilo 196 članova, učlanilo novih 1.008 članova.

"Tih hiljadu časnih ljudi nam se pridružilo zbog ideje nacionalnog i demokratskog, zbog politike čistih ruku i čistih računa. Zato kažem - Kome je do morala u politici neka dođe u DS S", poručila je Sanda Rašković Ivić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво