Читај ми!

Vučić: Srbija ne odustaje od puta u EU

Naš strateški ekonomski i politički cilj je da budemo članica Evropske unije i radimo na mnogim reformama u nadi da ćemo sve zadatke završiti pre 2019. godine, posle toga više nije do nas, već da li će nas članice EU prihvatiti ili ne, rekao je za "Rojters" u Davosu premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Upitan o odnosima sa Kinom i Rusijom, Vučić je rekao da želi dobre odnose i sa ostalima i da ništa kontradiktorno u tome nema, prenosi Fonet.

"Nije lako kad se suočavamo sa padom rublje, niti kad vidimo pad naše valute za 0,2 i 0,3 odsto, suočavamo se sa problemima, ali nastojimo da se izborimo s tim", rekao je Vučić, uz napomenu da je Srbija suverena, nezavisna zemlja sa sopstvenom politikom i neće odstupiti sa svog puta ka EU.

Govoreći o ekonomiji, Vučić je predočio da je Srbija prva zemlja na Zapadnom Balkanu koja je, bez pritisaka spolja, donela mere fiskalne konsolidacije.

Napravili smo dogovor sa MMF-om i očekujemo da će Bord odobriti aranžman 23. februara, ukazao je premijer.

Nije lako sprovoditi reforme, doneli smo značajne zakone i mere fiskalne konsolidacije su najteže, ali idemo dalje, nastojimo da popravimo poslovno okruženje i pritom ne lažemo građane, već kažemo: 'to moramo da radimo i to je to', naglasio je Vučić.

Komentarišući negativnu stopu rasta bruto društvenog proizvoda, Vučić je napomenuo da kad donesete mere fiskalne konsolidacije, ne možete računati na visoku stopu rasta.

Posle teških poplava koje su nas zadesile u maju i junu, prognoza Svetske banke je da ćemo u 2015. imati pad BDP-a od 0,5 odsto, dok EBRD predviđa toliki rast, a ja se nadam da ćemo postići i bolje od toga, odgovorio je Vučić.

Povodom situacije sa švajcarskim frankom, Vučić je rekao da će se sa bankama razmotriti najbolji način da se nađe rešenje za 22.000 korisnika kredita u francima u Srbiji.

Vučić je ranije učestvovao na Rojtersovom forumu. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво