Читај ми!

Ministarstvo: Poštovana procedura za direktora Železnica

Pri izboru direktora "Železnica Srbije" poštovana je procedura, saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ističući da resorna ministarstva nisu ta koja rade provere kandidata.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odgovorilo je na zahtev Socijaldemokratske stranke da ministarka Zorana Mihajlović podnese ostavku, prenosi Tanjug.

Kako piše u saopštenju, aktuelna Vlada poštuje procedure "i postoje institucije koje se bave izborom direktora javnih preduzeća, a resorna ministarstva nisu ta koja rade provere kandidata".

"Upravo su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i aktuelna Vlada otkočili ruski kredit i započeli reformisanje 'Železnica Srbije', koje će omogućiti ovom preduzeću da se podigne na noge, a srpska železnica konačno modernizuje", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, čudno je da se lider SDS-a Boris Tadić "baš sada javlja, misleći da ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture može sam da postavlja i razrešava direktore".

"Možda je u vreme vladavine gospodina Tadića bilo moguće da jedan čovek bira direktore i lično kontroliše proces izbora kandidata. Ako je i bilo moguće da u vreme gospodina Tadića ljudi sa hipotekama postaju direktori, to više nije slučaj, čak i po ceni da se odluka donese u poslednji čas", poručuje se u saopštenju.

"Ako je gospodin Tadić prespavao vreme kada je vodio državu i sve što je železnicu sprečavalo da se razvija, dok su projekti stajali i ništa se nije radilo, onda je dobro što se probudio iz zimskog sna i odlučio da se ponovo bavi politikom, jer svako njegovo pojavljivanje u javnosti podseća građane Srbije zbog koga se zemlja danas nalazi u teškoj situaciji", zaključilo je ministarstvo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво