SNS: Javni dug manji krajem 2016.

Molimo demokrate, koji su podigli javni dug, za samo četiri godine svog vladanja, sa 34,2 na 62,5 odsto BDP-a da se uzdrže od deljenja lekcija, odgovorio je SNS na prethodno saopštenje demokrata da se javni dug Srbije svakog dana povećava za više od osam miliona evra.

Od prvog dana, otkako je preuzela odgovornost za vođenje javnih finansija i Srbije, SNS se bori da popravi ono štoje upropašćeno, i da efikasnim ekonomskim merama promeni privrednu klimu, skupe kredite zameni povoljnijim, privuče investicije, za šta smo pobrali pohvale vodećih svetskihekonomskih institucija, navodi se u saopštenju, prenosi Fonet.

Naš cilj je ono što je bilo nezamislivo za vreme vladavine DS - država bez dugova - i činimo sve da stvorimo uslove da se u Srbiji troši samo ono što se zaradi. A efekti takve nimalo lake, ali odgovorne i ozbiljne državne politike, uskoro će biti vidljivi svima, najavila je SNS u saopštenju.

Zahvaljujući ekonomskim merama Vlade Srbije, pre svega, kao rezultat mera fiskalne konsolidacije i strategije upravljanja javnim dugom, već krajem 2016. godine, prvi put posle mnogo godina rasta, koji je prouzrokovala katastrofalna ekonomska politika DS, javni dug počeće da se smanjuje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво