Napolitano: Srbiji je mesto u Evropi

Odlazeći predsednik Republike Italije Đorđo Napolitano uputio je pismo predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću u kojem je naveo da je mesto Srbije u Evropi.

Napolitano je naveo da je Italija tokom njenog šestomesečnog predsedavanja Evropskom unijom odlučno podržavala evropski put Beograda, prenosi Tanjug.

U pismu je predsednik Italije istakao da je Srbija za Italiju važan i cenjen partner, jer ih spajaju čvrste kulturne i istorijske veze, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Napolitano je podvukao da će u Senatu, u koji će preći kroz nekoliko dana, imati prilike da nastavi da doprinosi razvoju italijansko-srpskih odnosa.

Kako se navodi u saopštenju, pismo slične sadržine Đorđo Napolitano je uputio samo nekolicini predsednika drugih država.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи