Читај ми!

SNS: DS se bahato odnosio prema novcu građana

Srpska napredna stranka saopštila je da su građani Srbije na svojoj koži osetili kako o njihovom novcu brinu demokrate, koje su, kako kažu, "štetočinskim odnosom prema javnim finansijama zadužile zemlju skupim kreditima i unapred potrošile plate i penzije".

Naprednjaci su naveli da zamena starih dugova sa visokim kamatama, u koje su demokrate neodgovorno gurnule Srbiju, novim i povoljnijim kreditima nije povećanje javnog duga, već očajnički pokušaj da se spasi ekonomija države i zaustavi dalje propadanje.

"Bojan Pajtić, posle 15 godina vladanja Vojvodinom i bavljenja isključivo njenim uništavanjem a punjenjem svojih džepova i džepova svojih saradnika, mogao bi pred kraj svog mandata da pokaže makar mrvicu domaćinskog ponašanja i upozna se sa osnovnim ekonomskim pojmovima i fenomenom rolanja javnog duga", naveli su naprednjaci, prenosi Tanjug.

Oni su tako odgovorili na saopštenje DS u kojem se poziva premijer Aleksandar Vučić da objasni građanima kako i zbog čega je javni dug za samo dva meseca porastao za 570 miliona evra, kao i da objasni na šta je taj novac utrošen.

"SNS poručuje DS-u da građani Srbije i te kako znaju da su demokrate neznalice, ali ipak uspevaju da nas sve iznenade svojim fascinantnim tezama o propadanju Srbije, u čemu su, priznajemo, profesionalci", navodi se u saopštenju SNS-a.

Naprednjaci su naveli da su demokrate u periodu od samo četiri godine svog vladanja duplo povećale javni dug sa 34,2 na neverovatnih 62,5 odsto BDP-a, a nezaposlenost sa 14,4 na 26,1 odsto, dok je više od pola miliona ljudi u Srbiji ostalo bez posla.

SNS naglašava da su sve relevantne međunarodne institucije pohvalile i podržale ekonomske mere Vlade i da daju jasan signal investitorima da je Srbija postala sigurna zemlja za njihove ulaganja.

"Svi znaju da su demokrate neznalice, da su se bahato odnosili prema novcu građana, a sada je očigledno i da, osim laži, zamena teza, zluradosti, pakosti i mržnje prema onima koji pokušavaju da spasu Srbiju upravo od njih, koji su je upropastili - nemaju šta da ponude građanima", navode naprednjaci.

Dug raste zbog skupih kredita prethodne vlasti

Srpska napredna stranka poručila je demokratama da su odlične račundžije kada su u pitanju njihovi džepovi i presipanje državnih para na njihove privatne račune, ali da su, po ko zna koji put, pokazali da nemaju pojma o vođenju javnih finansija.

"Želimo da ih obavestimo da je javni dug porastao jer dolaze na naplatu njihovi dugovi, odnosno građani Srbije plaćaju sada, i, nažalost, tek će da plaćaju ogromne kamate na preskupe kredite, koje su oni uzimali, samo da bi kupovali glasove birača, kako bi što duže ostali u svojim foteljama", saopštila je SNS povodom navoda DS da naprednjaci i njihov lider nisu dali odgovor na pitanje kako su samo za dva meseca povećali dug za 570 miliona evra.

"Pravo pitanje za DS, kada su već zabrinuti za finansije Srbije, jeste kada će Bojan Pajtić, koji se već 15 godina bogati na račun građana Vojvodine, da vrati preko 500 miliona evra koje je oteo iz Razvojne banke Vojvodine, Fonda za razvoj, pokrajinskih robnih rezervi..."? upitali su naprednjaci.

I na kraju, naveo je SNS, "ne bi bilo loše da nam demokrate pokažu da umeju da računaju tako što će sabrati koliko je njihov lider, Bojan Pajtić, proveo radnih sati na svom radnom mestu, pošto je to najveća misterija u Srbiji".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво