Читај ми!

DSS i Dveri: Objaviti sadržaj Nikolićevih razgovora

Predstavnici DSS-a i Pokreta "Dveri" zatražili su od predsednika Tomislava Nikolića da objavi sve stenograme i snimke razgovora sa evropskim zvaničnicima u vezi sa evrointegracijama Srbije i nezavisnošću Kosova.

Posle predaje pisma sa zahtevima u zgradi Predsedništva Srbije, predstavnici ove dve stranke rekli su da je njihov zahtev motivisan time što je Nikolić izjavio da mu je evropski zvaničnik Johanes Han rekao da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova da bi se priključila EU, prenosi Tanjug.

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić kaže da se to traži od predsednika Srbije "kako bi se razvejale sumnje koje je upravo Nikolić otvorio" u vezi sa priznavanjem nezavisnosti Kosova, a da bi Srbija mogla da nastavi svoj evropski put.

"Red je da se narodu konačno kaže istina", rekla je predsednica DSS-a novinarima dodavši da je taj zahtev podržala i grupa intelektualaca među kojima su i Jasmina Vujić, Kosta Čavoški, Gojko Đogo, Željko Cvijanović.

Predstavnik "Dveri" Vladan Glišić istakao je da taj pokret i DSS smatraju da o temama koje je Nikolić otvorio govoreći kako ga predstavnici EU pritiskaju da Srbija prizna Kosovo, ne treba polemisati putem tabloida.

Prema njegovim rečima, sve o tim pritiscima treba da se javno objavi "kako bi narod mogao da reaguje na sve ono što ga čeka".

"U tom smislu, pozdravljamo to što su strukture vlasti počele da shvataju da njihov put u EU bez alternative vodi u najpogubnije posledice po narod i državu i u nama će imati saveznika, ali samo ako izađu u javnost i pokažu do kraja kakve su namere predstavnika EU", napomenuo je Glišić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво