Podrška Iraku u borbi protiv terorista

Srbija pruža apsolutnu podršku Iraku u njegovoj borbi protiv terorista Islamske države, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić tokom susreta sa iračkim ambasadorom u Beogradu Falahom Abdulhasanom Abdulsadamom.

Predsednik Nikolić rekao je da "situacija u kojoj se danas nalazi Irak, ali i ceo region, teško pogađa Srbiju, koja je uvek gajila prijateljske odnose sa iračkim narodom", saopštava Pres-služba predsednika Srbije, prenosi Tanjug.

Nikolić je rekao da bi podrška međunarodne zajednice iračkoj borbi protiv terorizma morala da bude mnogo konkretnija i da je problem terorizma globalni problem sa kojim će se, pre ili kasnije, suočiti sve zemlje ukoliko mu se odmah ne stane na put,

Ujedinjene nacije trebalo bi da budu organizacija koja će povesti borbu civilizovanog sveta protiv terorizma, istakao je Nikolić.

Ambasador Iraka zahvalio je Nikoliću za podršku Srbije njegovoj zemlji i izrazio žaljenje što jedan broj terorista Islamske države dolazi iz pojedinih krajeva Srbije, kao što su Sandžak i Kosovo i Metohija, navodi se u saopštenju.

Abdulsadam se saglasio sa Nikolićem da je dobro što je naša zemlja reagovala brzo na tu pojavu i donela zakon kojim se učestvovanje u ratovima u inostranstvu smatra krivičnim delom.

Predsednik Srbije i ambasador Iraka istakli su da brzo okončanje sukoba u Iraku pogoduje našoj bilateralnoj saradnji, jer je želja i Srbije i Iraka da se naše kompanije što pre vrate na iračko tržište, piše u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво