Usvojen Zakon o energetici

Narodni poslanici u Skupštini Srbije usvojili Zakon o energetici i izmene Zakona o planiranju i izgradnji i izmene Zakona o matičnim knjigama. Parlament izglasao još dva zakonska rešenja, čime je jesenje zasedanje parlamenta završeno.

10.52 - Usvojene izmene Zakona o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole i Sporazum o korišćenju pomoći EU iz pretpristupnih fondova (IPA II).

10.45 - Parlament izglasao Zakon o energetici i izmene Zakona o planiranju i izgradnji, kao i o matičnim knjigama.

Skupština Srbije sa 183 glasa "za" usvojila Zakon o energetici, koji olakšava ulaganje investitora u oblast energetike i usklađivanje te privredne oblasti sa pravilima EU.

Poslanici su izglasali i izmene Zakona o planiranju i izgradnji, o posebnim uslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole, o matičnim knjigama, kao i o Zakon o potvrđivanju okvirnog sporazuma Srbije i Evropske komisije o pravilima za korišćenje finansijske pomoći EU iz pretpristupnih fondova (IPA II).

Tokom raprave u pojedinostima prihvaćena je skoro polovina od uloženih amandmana, među kojima su i oni kojima se odredbe zakona o energetici o priključenju objekata na elektromrežu i gasnu mrežu usklađuju s rokovima za izdavanje građevinske dozvole iz Zakona o planiranju i izgradnji.

Veći deo zasedanja prošao je bez direktnog televizijskog prenosa, pošto je šef poslanika DS-a Borislav Stefanović želeo da govori o događajima u Mionici, što predsednica skupštine Maja Gojković nije dozvolila, zbog lokalnih izbora koji se tamo održavaju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво