Читај ми!

Ubedljiva pobeda naprednjaka u Mionici i Lučanima

Na lokalnim izborima u Mionici i Lučanima ubedljivo je pobedila Srpska napredna stranka. SNS je u Mionici osvojio 64,71 odsto, a u Lučanima 50 odsto glasova, pokazuju prvi rezultati.

22.20 - Prema podacima Opštinske izborne komisije u Mionici, koalicija oko SNS-a osvojila 64,71 odsto glasova.

22.10 - Bratislav Gašić rekao da je SNS odnela pobedu na sva 42 biračka mesta u Lučanima i da je stranka veoma zadovoljna tim rezultatom.

21.40 - Izborni štab SNS-a u Lučanima saopštio je da je ta stranka osvojila 52 odsto glasova, na osnovu 80 odsto prebrojanih glasova.  

20.45 - Prema prvim nezvaničnim rezultatima, SNS ubedljiv u Mionici sa osvojenih 63,4 odsto glasova. 

Prema prvim rezultatima Opštinske izborne komisije, u Mionici je na lokalnim izborima pobedila koalicija okupljena oko liste SNS "Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka" sa 64,71 odsto osvojenih glasova. SPS je osvojio 17,85 odsto glasova, a DS 17,44 odsto glasova. 

I u Lučanima je najviše glasova osvojila Srpska napredna stranka, 50,02 odsto, odnosno 24 mandata. Na drugom mestu je Nova Srbija sa 14,46 odsto (sedam mandata), Dveri 11,58 (pet mandata), SPS 10,79 (pet mandata) i "Jedan tim" 9,05 odsto glasova (četiri mandata).  

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić rekao u Lučanima da rezultat koji je ostvario SNS pokazuje da građani veruju u reforme koje sprovodi premijer Aleksandar Vučić i SNS.

"To je za nas još jedan zadatak više da u ovim opštinama u narednom periodu još više radimo, da se pokrenu preduzeća i zaposle mladi ljudi", rekao je Gašić.

On je naveo da je SNS odneo pobedu na sva 42 biračka mesta u Lučanima i da je stranka veoma zadovoljna tim rezultatom. 

Kandidat SNS-a za predsednika opštine Lučani Slobodan Jolović rekao je da je ovo je istorijski izborni rezultat naprednjaka koji su pre dve godine osvojili samo devet odsto glasova i dodao da im je na pobedi čestitao lider naprednjaka, premijer Aleksandar Vučić. 

Funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović izrazio zadovoljstvo velikim odzivom građana Mionice na izborima. On je naglasio da je ovo velika pobeda politike SNS, "iako su tokom dana neki, putem incidenata, možda i pokušali da prekinu izbore".

"Na svu sreću u tome nisu uspeli, a građani su prepoznali ispravnost politike SNS-a", rekao je Đukanović.

Za razliku od SNS, SPS, koja je na izbore u Mionici izašla sa Jedinstvenom Srbijom smatra da je mogla da ostvari možda i bolje rezultate.

Predstavnici DS-a su saopštili da su zadovoljni koji god rezultat da ostvare, jer smatraju da su izbori održani u apsolutno neregularnim uslovima i u atmosferi pretnje nasiljem.

Zamenik predsednika Izvršnog odbora DS-a Radoslav Milojičić je rekao da ono što se dešavalo u Mionici nisu bili samo udarci upućeni funkcionerima DS već svim ljudima koji slobodno misle i govore i koji smeju da kažu da se u zemlji nikada nije gore živelo, nego od kada je Aleksandar Vučić na vlasti. 

U Lučanima i Mionici danas su održani vanredni lokalni izbori. Vlada je raspustila tamošnje lokalne skupštine, jer se odbornici nisu sastajali više od tri meseca.

Na izbore u Mionici je izašlo 70,4 odsto građana, a u Lučanima je 59,31 odsto birača. 

I dok je u Lučanima sve proteklo bez problema, u Mionici je, van birališta, bilo više incidenata.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da su u Mionici napadnuta trojica aktivista SPS-a, SNS-a i DS-a.

Kaže da je takvo ponašanje u izbornom danu nedopustivo i da policija intezivno rasvetljava sva tri slučaja. 

Građani opštine Lučani mogli su da glasaju za jednu od pet izbornih lista: 1. "Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka". Prvi na listi je Slobodan Jolović.

Lista broj 2 je "Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija". Prvi na listi bio je Slavko Radosavčević.

Nosilac liste broj tri je Milan Parezanović – "Dveri, poljoprivrednici i omladina za spas naše opštine – Milan Parezanović".

Pod brojem 4 je "Nova Srbija – Velimir Ilić". Prvi na listi bio je Radomir Dramlić i 5. lista je "Grupa građana – Jedan tim". Prvi na listi je Milan Raičić.

Za 39 odborničkih mesta u Mionici borilo se 117 kandidata koji su učestvovali na tri izborne liste: 1. Aleksandar Vučić – SNS (koalicija sa NS, SDPS, SPO i DSS), 2. "Ivica Dačić–SPS–JS–Snaga su ljudi" i Demokratska stranka Mionica – Milan Gavrilović Ćićovan. 

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи