Читај ми!

Incidenti u Mionici

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se u Mionici dogodio napad na trojicu aktivista SPS-a, SNS-a i DS-a, u tri različita slučaja, i istakao da je takvo ponašanje u izbornom danu potpuno nedopustivo.

Stefanović je u izjavi Tanjugu rekao da je, prema do sada raspoloživim informacijama, reč o nanošenju lakših telesnih povreda od strane N. N. lica.

Kako je istakao, policija intezivno radi na rasvetljavanju sva tri slučaja, a u Mionicu je upućen i načelnik policijske uprave Valjeva.

Kako su izbori odmicali tako se povećavala napetost. Najpre je u selu Nanomiru, stotinak metara od biračkog mesta pretučen Milan Gavrilović nosilac izborne liste Demokratske stranke.

"Presreli su me sa dvoja kola, preprečili put, jednostavno nije moglo da se prođe. Ja sam otvorio vrata, i kažem: momci, ja sam kandidat za predsednika, pustite da prođem, obilazim biračka mesta. Onda, oni su svi iskočili iz kola, poleteli da biju, uhvatili za vrata i počeli su da biju sa svih strana", rekao je Gavrilović.

Srpska napredna stranka policiji je prijavila indcident nakon upada demokrata u njihove prostorije i izborni štab.

"Aktivisti DS-a su ušli u naše prostorije,pokušali čak fizički da se obračunaju sa nama. Mi smo to na neki lep način sprečili i tu smo gde smo. Nažalost,tako je kako jeste", izjavio je nosilac liste SNS-a Boban Janković.

A u samom centru Mionice, nedaleko od stranačkih prostorija, nepoznata grupa pretukla je pet aktivista Socijalističke partije Srbije.

"Dvadeset nepoznatih lica je pritrčalo, otvorilo vrata i počelo da nas maltretira, da nas udaraju rukama, nogama, pri tom je par momaka teže povređeno. Slučaj je prijavljen organima u Mionici, znači SUP-u Mionica. Ponavljam, ne znamo lica, nisu nam poznata," rekao je jedan od prebijenih socijalista Saša Isidorović.

Uprkos svim incidentima, Opštinskoj izbornoj komisiji nije prijavljen nijedan incident na biralištima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво