Читај ми!

Poslanici o državnoj kasi

Poslanici Skupštine Srbije počinju u ponedeljak raspravu o Predlogu budžeta za 2015. godinu, kojim su planirani prihodi od 924,4 milijarde dinara, i rashodi od oko 1.115 milijardi dinara.

U deficit će prvi put biti uračunati rashodi koji odlaze na otplatu glavnice ranijih pozajmica i nabavku finansijske imovine – ukupno oko 33 milijarde dinara.

Budžet je projektovan na osnovu procene da će BDP biti manji za 0,5 odsto, da će se inflacija kretati od 2,5 do 5,5 odsto i da će stopa nezaposlenosti biti 21,3 odsto.

Planira se naplata oko 764 milijarde dinara poreza.

Najveći izdaci budžeta za narednu godinu biće dotacije za obavezno socijalno osiguranje od oko 275 milijardi, i za plate – oko 241 milijardu dinara.

Na otpremnine će otići više od 20 milijardi, najviše za zaposlene u preduzećima u restrukturiranju.

Pre rasprave o budžetu za narednu godinu, poslanici će razmatrati drugi rebalans budžeta za ovu godinu. Njime se ne menja masa budžeta, već se sredstva preraspoređuju – povećane su subvencije za poljoprivredu i izdvaja se pola milijarde dinara za zaposlene u preduzećima u restrukturiranju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво