NVO: Napadi na Vulina deo borbe za dva miliona evra

Tri nevladine organizacije ocenile su da su učestali medijski napadi na Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu zaštitu i resornog ministra Aleksandra Vulina "motivisani isključivo borbom za dva miliona evra", koji su vladinom odlukom preusmereni u fond za lečenje dece.

U zajedničkom saopštenju NVO "Dete u srcu" iz Kraljeva, "Životna pomoć" iz Vranja i "Ruka prijatelja" iz Raške ističe se da su zapanjeni i ogorčeni učestalim medijskim napadima na to ministarstvo i Vulina lično zbog preusmeravanja budžetskih sredstava namenjenih NVO u Fond za lečenje dece u inostranstvu čije stanje nije moguće lečiti u Srbiji, prenosi Tanjug.

Oni su optužili dnevni list "Blic" da prevodi medijske napade na Vulina, jer je, tvrde, prekinuo "lanac ispumpavanja novca iz budžeta preko NVO, a koji je najčešće završavao u Blicu".

"Činjenice koje dokazuju našu tvrdnju su sakupljene u Izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije, pokojne Verice Barać, gde se jasno prikazuje kako su mediji, među kojima i Blic, ispumpavali novac iz budžeta u vreme bivše vlasti", ističu u tim organizacijama, dodajući da je za par tekstova objavljenih u novinama iz državne kase plaćano desetine miliona.

Prema njihovim rečima, najdrastičniji primer je Ministarstvo životne sredine u vreme bivšeg ministra Olivera Dulića, koje je za nekoliko tekstova platilo 47,2 miliona dinara.

"Imajući u vidu ovakvu praksu Blica, jasno nam je zašto predvodi prljavu kampanju", navode te NVO, koje predlažu nadležnim institucijama da pokrenu postupak za povraćaj novca koji je Blic u poslednjih 15 godina prisvojio iz državne kase, a u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи