Читај ми!

Faktor plus: Vučić i SNS imaju natpolovičnu većinu

Ukoliko bi parlamentarni izbori bili održani danas, za Srpsku naprednu stranku glasalo bi 51,1 odsto birača, za socijaliste 10,8 a za demokrate 6,6 odsto birača, dok bi četvrti po snazi bili radikali, iako ispod cenzusa sa 4,6 odsto podrške birača, pokazalo je istraživanje agencije Faktor plus.

Prema tom istraživanju, sprovedenom od 16. do 19. decembra na 1.000 ispitanika u Srbiji van Kosova, 80 odsto ispitanika ne bi glasalo za Srpsku naprednu stranku ukoliko njen predsednik ne bi bio Aleksandar Vučić, prenosi Tanjug.

"Taj podatak nije iznenađenje jer se u Srbiji stranke kod građana uglavnom vezuju za lidere", rekao je direktor Faktor plusa Vladimir Pejić.

Situacija kod Demokratske stranke je nešto drugačija, pa su tako simpatizeri te partije na pitanje "da li biste glasali za DS da na čelu te stranke nije Bojan Pajtić", u 67 odsto odgovorili sa "da", 16 odsto "ne", a 17 odsto je bilo bez odgovora.

Negde na pola su simpatizeri socijalista, koji bi za tu stranku skoro podjednako glasali i da jeste i da nije Dačić predsednik, odnosno 43 odsto je odgovorilo "da", a 38 odsto – "ne".

Istraživanje je obuhvatilo i pitanje u vezi sa upravo održanim Samitom Kine i 16 zemalja Centrane i Istočne Evrope u Beogradu, koje je pokazalo da je njegovo održavanje dobro za Srbiju zbog podsticaja privrede, što misli 81 odsto ispitanika, da donosi veliki ekonomski i politički značaj smatra 65 odsto ispitanih, dok je 58 odsto ispitanika uvereno da je to veliki uspeh aktuelne vlade.

Samo devet odsto ispitanih smatra da upravo održani Samit nije doneo ništa dobro Srbiji.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво