Читај ми!

Vlada usvojila Predlog rebalansa budžeta

Na sednici Vlade Srbije usvojen je Predlog rebalansa budžeta za 2014. godinu koji je upućen Skupštini na razmatranje po hitnom postupku.

Kako je saopšteno posle sednice Vlade, ova izmena zakona je predložena da bi značajne uštede ostvarene u budžetu u ovoj godini mogle da se iskoriste za vraćanje zaostalih obaveza i dugova, prenosi Tanjug.

To je drugi rebalans državnog budžeta ove godine. Prethodnim rebalansom državnog budžeta koji je usvojen krajem oktobra, povećan je manjak u budžetu za 42 milijarde dinara, na 224,7 milijardi dinara, što je 4,64 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Uz rebalans su tada usvojene i izmene zakona kojima su smanjene penzije i plate u javnom sektoru, kao jedna od mera za smanjenje budžetskog deficita.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o energetici i Predlog zakona o izmenama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Vlada je povukla iz skupštinske procedure Predlog izmena i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Na sednici je zaključeno i da je Vlada Srbije spremna za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, koji bi, prema planu, trebalo da započne početkom februara u Briselu.

U raspravi o procesu pridruživanja Evropskoj uniji, ocenjeno je da je Vlada Srbije posvećena evropskom putu i da nastoji da ispuni sve obaveze u procesu pridruživanja.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, šef Misije EU u Srbiji Majkl Davenport, koji je učestvovao u raspravi, visoko je ocenio spremnost Srbije da implementira Briselski sporazum i doprinese normalizovanju stanja na Kosovu i Metohiji.

Davenport je rekao da je zadovoljan zbog dobre organizacije i uspešnosti Samita premijera Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, održanog ove nedelje u Beogradu, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво