Читај ми!

DS: Član SNS-a napao odbornika demokrata

Demokratska stranka tvrdi da je aktivista SNS-a u Titelu Zoran Pavlović fizički napao odbornika DS-a Šandora Šereša.

DS je u saopštenju naveo da je Zoran Pavlović prvo pretio smrću Šandoru Šerešu, a potom je i fizički nasrnuo na njega na ulici, prenosi Beta.

Dodaje se da je napad, kao i pretnje, prijavljen policiji, ali da nadležni organi nisu reagovali.

DS je ocenio da se pritisci na njihove članove u poslednje vreme još više pojačavaju i podsetio da je pre deset dana kamenovana porodična kuća pokrajinskog poslanika DS-a iz Žitišta Igora Salaka, a predsednici Skupštine opštine Beočin Vidani Nedić su upućene pretnje smrću.

Ta stranka je podsetila da je prošlo nedelju dana od kako je pokrajinski poslanik Jovan Tišma javno izneo da mu je nuđeno da se, u zamenu za napuštanje poslaničkog kluba DS-a, proces koji se vodi protiv njega završi oslobađajućom presudom, uz uveravanje da o tome postoji dogovor sa ministrom pravde i predsednikom Vrhovnog kasacionog suda.

Tišma je tada zatražio da državni organi ispitaju ovaj slučaj i dodao da je spreman da na poligrafskom ispitivanju ponovi sve što je rekao.

"U demokratskim državama, vlast se menja na izborima, a ne ucenama, pretnjama po život, kamenovanjem kuća i hajkom na ljude drugačijeg političkog opredeljenja", navodi se u saopštenju DS-a.

Novosadski odbor te stranke danas je ponovo optužio gradske vlasti da ništa ne čine kako bi zaustavile nasilje tom gradu.

"Neprihvatljiva je činjenica da se u Novom Sadu svakodnevno dešavaju razbojništva, tuče, mafijaški obračuni, a da Grad ne čini ništa kako bi policijskoj upravi pomogao da se ovakvi događaji svedu na minimum", navodi se u saopštenju.

Dodato: 21. 12. 2014. god. - Ovde možete pročitati odgovor Zorana Pavlovića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво