Читај ми!

Kina oslonac srpske politike u svetu

Srbija je dobitnik samita jer se predstavila kao dobro mesto za ulaganje, rekao je Milivoje Mihajlović za RTS. Direktor Kancelarije Vlade za odnose sa medijima ističe da je Kina oslonac srpske politike u svetu.

Milivoje Mihajlović je rekao da je poslednjih godina saradnja intenzivirana i da krunu predstavlja Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope pod nazivom "Beogradski susret", koji je održan u Beogradu i poseta kineskog premijera Li Kećanga Srbiji.

Srbija očekuje strane investicije, a one u ovom trenutku mogu brzo i na kvalitetan način da stignu iz Kine, istakao je Mihajlović u Jutarnjem programu RTS-a.

Mihajlović je ukazao da Srbija nije završila tranziciju i da ima mnogo preduzeća koja su "još uvek negde između društvene, državne svojine koja su se izgubila u nekoj magli privatizacije".

Za njihovo oživljavanje, otvaranje novih radnih mesta i za reindustrijalizaciju Srbije su potrebne investicije, koje u ovom trenutku mogu da stignu i iz Kine, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je ocenio da je samit bio prilika za susret privrednika, jer je na samitu bilo prisutno više od 500 kompanija, da je to bila berza ulaganja i ponude preduzeća i da je naša strana to dobro iskoristila,

Istakao je da je prisustvovalo više od 1.000 registrovanih predstavnika medija i dodao da otvaranje Pupinovog mosta Zemun - Borča predstavlja veliku stvar.

Mihajlović je ocenio da najavljena izgradnja bloka u Termoelektrani "Kostolac" predstavlja jedan od krupnih koraka u stvaranju energetskog liderstva Srbije u regionu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво