Читај ми!

DSS: Poseta kineskog premijera značajna za ekonomiju

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je da poseta kineskog premijera Li Kećianga Srbiji i njegovo učešće na Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope mogu da budu od velikog značaja za ekonomski razvoj Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, DSS ističe da sve zavisi od daljeg pregovaranja o uslovima i modalitetima realizacije konkretnih projekata, prenosi Fonet.

Posebno je značajno što prijateljska Kina, za razliku od Evropske unije razvoj ekonomske saradnje ne uslovljava bilo kakvim političkim ustupcima, dodaje se u saopštenju.

DSS navodi da iz EU već stižu glasovi kritike i nezadovoljstva zbog kineskog prodora na tržišta zemalja koje ona smatra "svojim" i da može da se očekuje da će pokušati da spreči realizaciju projekata koje Kina ugovara sa zemljama članicama Unije.

DSS ocenjuje da je važno je da se vlast odupre pritiscima EU, a ne da poklekne kao što je to učinila nepotpisivanjem ugovora o gradnji "Južnog toka" i sporazuma eksteritorijalnosti Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво