Читај ми!

Aktivisti Falun Gonga deportovani iz Srbije

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da su aktivisti Falun Gonga, koji su pokušali da održe protest tokom posete kineskog premijera Li Kećanga i samita u Beogradu, deportovani iz Srbije.

Ministar Stefanović je novinarima rekao da su pripadnici Falun Gonga deportovani juče, a da su prethodno bili privedeni, jer su, uprkos zabrani održavanja bilo kakvog skupa, pokušali to da urade.

"Određen broj pripadnika te sekte koji su državljani drugih zemalja je, pored upozorenja da postoji zabrana održavanja bilo kakvog skupa u Srbiji tokom posete kineskog premijera, izrazio želju da organizuju skup protivno zakonu", rekao je Stefanović.

Dodao je da su ta lica privedena, da im je utvrđen identitet, kao i da je zaplenjeno nešto propagandnog materijala koji su imali kod sebe.

Ministar Stefanović negirao je navode pojedinih medija da policija nema zapisnik o prebijanju Andreja Vučića tokom Parade ponosa u Beogradu.

Ministar Stefanović je novinarima povodom navoda "Jukoma", koji su preneli pojedini mediji, da su iz policije obavešteni da zapisnik o prebijanju Andreja Vučića ne postoji rekao da "policija ima zapisnik". Naveo je i da ne veruje da je takvu informaciju neko uopšte mogao da dobije iz policije.

Stefanović je podsetio i da je u tom slučaju pokrenuta istraga u okviru koje je suspendovano sedam pripadnika Žandarmerije, protiv kojih su podnete krivične prijave.

Ministar je podsetio da je o svemu, kad je o tom slučaju reč, javnost bila obaveštena, dodavši da se tu radi o tužilačkoj istrazi, zahvaljujući kojoj su krivične prijave i mogle da budu podnete.

Stefanović je rekao i da je sve u vezi sa tim slučajem u rukama nadležnih tužilaca i da će rezultati, kada to bude moguće, biti saopšteni javnosti.

Nekoliko pripadnika Žandarmerije pretuklo je brata premijera Aleksandra Vučića, Andreja Vučića i pripadnike njegovog obezbeđenja u centru Beograda, tokom Parade ponosa u septembru.

Neće biti nikakvih tajni

Govoreći o slučaju smrti devojke u hotelu "Hajat", ministar je rekao da će policija i tužilaštvo, kada budu utvrdili sve relevantne činjenice u vezi sa smrću devojke, to i saopštiti, i da u tom slučaju neće biti nikakve tajne.

Napomenuo je da je istraga o tom slučaju u toku i da je u nju u potpunosti uključeno tužilaštvo, tako da o rezultatima istrage u ovom momentu ne može ništa da kaže.

"Čim budemo završili sve istražne radnje i utvrdili šta se zaista dogodilo i zajedno sa tužilaštvom dođemo do određenih informacija, podelićemo ih sa vama", rekao je Stefanović novinarima na svečanosti povodom obeležavanja Dana Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije u Batajnici.

Stefanović je objasnio i da je istraga o tom slučaju sada u ranoj fazi, i da bi saopštavanje bilo kakvih podataka moglo da naškodi daljem toku utvrđivanja činjenica.

Prema njegovim rečima, u tom slučaju, kao i u prethodnima koji su pobudili pažnju javnosti, neće biti nikakvih tajni. Devojka Ivana Bodrožić (31) pronađena je mrtva pre nekoliko dana u sobi hotela "Hajat" u Beogradu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво