Đurić: Potrebne pouzdane institucije na KiM

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da su Kosovu potrebne pouzdane pravosudne institucije u kojima će biti zastupljene sve nacionalne zajednice. Poručio je da država Srbija nastavlja da podržava borbu Olivera Ivanovića za pošteno i pravično suđenje.

Đurić je na konferenciji za novinare rekao da politički i pravosudni procesi koji se odvijaju na Kosovu i Metohiji, a posebno pravosudni postupak protiv lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i njegov boravak u pritvoru, ostavljaju mnogo prostora za skepsu i brigu.

"Nama su na Kosovu i Metohiji potrebne ozbiljne i pouzdane pravosudne institucije koje će činiti Srbi u sredinama u kojima žive Srbi i u kojima će proporcionalno biti zastupljene sve nacionalne zajednice u sredinama u kojima žive", rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, cela Srbija je uz Olivera Ivanovića, uz njegovu borbu za pošteno i pravično suđenje i borbu protiv političkog progona.

"Svi građani koji prate situaciju na KiM, znaju u kakvim se danas uslovima nalazi Oliver Ivanović i svi oni kojima je stalo do pravde, pravičnosti i vladavine prava očekuju da Ivanović bude pušten, oslobođen, da budu uvažene garancije koje su pružene i da se omogući da postupak u vezi s njim ne bude dalje instrumentalizovan u političke svrhe", zaključio je Đurić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи