Đilas: Most od velikog značaja za Srbiju

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ocenio je povodom otvaranja mosta "Mihajlo Punin", koji spaja Zemun i Borču, da je on od velikog značaja ne samo za Beograd, već za celu Srbiju.

Đilas, koji je došao na ceremoniju otvaranja mosta na poziv srpskog premijera Aleksandra Vučića, rekao je novinarima da je presrećan što je ovaj veliki projekat završen i zahvalio se svim ljudima koji su u njemu učestvovali i u vremenu dok je bio gradonačelnik i onima koji su nastavili da rade na njemu kada je Siniša Mali preuzeo gradsku vlast.

"Ovo je jedan najveći građevinski poduhvat u Srbiji. 500.000 tona kamena je železnicom iz Malog Zvornika preneseno ovde da bi se ugradio u pristupne saobraćajnice. Dva miliona kubnih metara izvađeno je iz Dunava iskorišćeno je u izgradnji mosta", objasnio je Đilas.

Đilas je ukazao da su u radovima učestvovale srpske firme, te da je dogovor bio da odnos firmi bude pola pola sa kineskim, ali da je na kraju procenat srpskih preduzeća bio veći što je donelo korist građanima Srbije.

"Napokon ćemo doživeti da kamioni ne idu više Karađorđevom ulicom i centrom grada, i most će omogućiti razvoj leve obale Dunava", podvukao je Đilas dodajući da treba nastaviti ostale radove kako bi se infrastruktura dalje poboljšavala.

Đilas je zahvalio premijeru što ga je pozvao na otvaranje mosta, dodajući da mu je zahvalan na lepim rečima i istakao da smatra da odnos ljudi na vlasti treba da bude uvek takav prema onima koji su se nekada bavili politikom.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво