Mihajlović: Pajtićev pokušaj da ostane na vlasti

Zorana Mihajlović je rekla da je pismo o kršenju ljudskih prava koje je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić uputio stranim ambasadorima pre nekoliko dana "pokušaj da se ostane na vlasti".

Funkcionerka SNS-a Zorana Mihajlović poručuje da je to pokušaj da se ostane na vlasti i da se ima apsolutna vlast koju su oni imali osam godina, prenosi Beta.

"Žao mi je zbog toga, jer oni tu vlast ne zaslužuju i nemaju legitimitet kakav im treba da bi mogli da vode vojvođansku vladu", rekla je Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare povodom početka letova kompanije "Viz er"  sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu.

Prema rečima Zorane Mihajlović, pokušaj Bojana Pajtića kao predsednika vojvođanske vlade da ostane na vlasti pokazao je i time što je vlast pokušao da prekomponuje sa poslanicima Srpske radikalne stranke što, kako naglašava, njoj govori da će on da nastavi "politiku Vojislava Šešelja".

Zorana Mihajlović ističe da ova Vlada Srbije ide drugim smerom ka Evropi, reformama i investicijama.

"Mislim da je posebno neobično što Pajtić u ime svih koji drugačije misle šalje to pismo. Odakle mu pravo da na taj način krši tuđa ljudska prava jer on ne zna šta drugi misle", ističe Mihajlovićeva i dodaje da su građani Srbije na poslednjim izborima
jasno rekli sa šest odsto koje je Pajtić osvojio da žele zaštitu.

Ministarka objašnjava i da je Žeželjev most najbolji primer kada neko ko nema legitimitet pokušava drugim sredstvima da se održi na vlasti i da je to "šteta i za Vojvodinu i za građane Srbije".

Prema njenim rečima, Vlada Vojvodine se već duže vreme "politički prepucava oko Žeželjevog mosta" i to preko građana, što je šteta, jer je to je najvažniji infrastrukturni projekat Vojvodine, a bitan je i za celu Srbiju.

"Ministarstvo saobraćaja je učinilo sve što smo mogli da ponovo počne izgradnja tog mosta, jer svaki dan odlaganja početka njegove izgradnje znači veće probleme u Vojvodini, a moj stav je da je to nedopustivo", smatra Zorana Mihajlović.

Dodaje i da je zbog ponašanja pokrajinske vlade u poslednjem trenutku otkazan "treći lot Žeželjevog mosta vezan za priključne saobraćajnice i da je samo uz dobru volju Evropske komisije uspeo da se zadrži taj lot a moglo se desiti da se izgubi novac jer je neko politički neodgovoran".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво