SNS kritikuje Pajtića

Srpska napredna stranka poručila je predsedniku vojvođanske vlade i lideru DS Bojanu Pajtiću, da bi, umesto što piše pisma, trebalo više vremena da provodi na svom radnom mestu.

Kada će Pajtić da provede bar dva sata na svom radnom mestu, i da li može da se seti kada je išta učinio za građane Vojvodine, tokom 14 godina vladavine, pitaju se naprednjaci, prenosi Tanjug.

Prema njihovom mišljenju, građani Srbije, a pogotovo Vojvodine, svesni su da Pajtić ne može,"od pisanja toliko pisama da stigne da vidi da se svakodnevno radi na saniranju posledica šteta od poplava, i da Vlada Srbije čini sve da zaustavi rast javnog duga koji je posledica štetočinske i neodgovorne politike demokrata i Pajtića tokom 14 godina".

Naprednjaci smatraju da građani Vojvodine sada očekuju da sledeće pismo stigne sa skupog zimovanja, navedeno je u saopštenju SNS i istaknuto da je "previše očekivati da će on ikada biti na svom radnom mestu, ili da zna šta bi, u stvari, trebalo da se radi u pokrajinskoj vladi".

Pajtić je juče zatražio od ambasadora stranih zemalja u Srbiji, međunarodnih organizacija, organizacija za zaštitu ljudskih prava i sestrinskih organizacija Demokratske stranke da ukažu vladama svojih zemalja da se u Srbiji, pod okriljem borbe protuiv korupcije, krše ljudska prava i sprovodi progon političkih neistomišljenika vlasti.

Suprotstavljanje destrukciji DS-a

Srpska napredna stranka pozvala je građane da se hrabro pridruže politici Vlade Srbije koja se, kako ističe, suprotstavlja višegodišnjoj ekonomskoj i političkoj destrukciji, koju je Demokratska stranke više od decenije sprovodila u našoj zemlji.

"Ekonomska destrukcija, kroz dobro osmišljenu privatizaciju čiji je krajnji cilj bio uništenje ekonomske moći i osiromašenje stanovništva, uz dobro planiranu pljačku državnih banaka, prikrivanje istine i monopol nad političkim delovanjem, obeležili su poslednju deceniju sa čijim strašnim posledicama se Srbija danas suočava", navedeno je u saopštenju koje je potpisao potpredsednik SNS Igor Mirović.

SNS ukazuje na to da se tu nije radilo samo o neznanju i bahatosti, već o dobro planiranoj i koordinisanoj akciji čiji je krajnji cilj bio da se Srbija baci na kolena, njeni građani potpuno ponize i opljačkaju a pojedinci, pod okriljem DS-a, postanu vlasnici naše države.

Zato, kako se dodaje u saopštenju, SNS poziva sve one koji su svesni u kakvoj opasnosti je bila Srbija, da se pridruže "borbi za povratak dostojanstva, istinskih ljudskih prava i stvarne a ne deklarativne slobode".

Prethodno je lider DS-a Bojan Pajtić, u pisanoj izjavi, pozvao građane Srbije da se pridruže toj stranci u suprotstavljanju aktuelnoj vlasti i borbi za osnovna ljudska prava i slobode, navodeći da su "ekonomski pritisak na najosetljivije slojeve stanovništva, stroga cenzura i progoni neistomišljenika postali svakodnevica u Srbiji".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво